Allt om lås och låssmeder

Hur svårt är det att ta sig ur ditt hem?

När du tänker på hur du kan skydda ditt hem mot tjuvar kanske du mest fokuserar på ytterdörren. Du har eventuellt också ett nyckelskåp med kodlås där du förvarar nyckeln till kassaskåpet. Men har du tänkt på vad som händer om tjuven ändå tar sig in och sedan snabbt vill komma ut igen med det som han har roffat åt sig?

Det bör vara svårt att komma ut

Faktum är att professionella tjuvar inte bara ser på låsen du har på dina dörrar och fönster utvändigt. Alltså hur svårt det är att bryta sig in utifrån. De ser också på hur svårt det är att sedan komma ut snabbt.

Om du har dörrar som även är låsta från insidan och som kräver ytterligare forcering av lås kan det mycket väl bli så att tjuven låter bli ditt hem. Det blir för svårt att komma ut snabbt med stöldgodset då det är fler lås som ska förstöras.

Det här är något att tänka på och du kan ta tanken vidare. Fundera lite på vad mer du kan göra för att göra det extra svårt att komma ur ditt hem snabbt och lätt. Om det blir en massa oväsen kanske det fungerar och du kan ju ordna med effekter som får tjuven att tro att någon faktiskt är i huset. Det här kan fungera på vissa tjuvar men inte på alla.