Allt om lås och låssmeder

hurts med lås

Undvik stölder på arbetsplatsen med låsbara hurtsar

På ett kontor kanske det inte finns så mycket värdesaker. Det handlar mest om privata ägodelar och eventuellt en gemensam kassa. Material som är hemligstämplat bör förstås hanteras på korrekt sätt. Här kan informationen vara högst värdefull och av intresse för fler än de som ska ha tillgång till det.

Med den låsbara hurtsen så går det att undvika stölder av ägodelar såväl som kontanter som annars hade varit alltför lätta att komma åt. Det här är en möbel som är väldigt flexibel och mycket bra att ha på varje arbetsplats.

Vad är en hurts?

Hurtsar är vanligt förekommande låd-system som kan ställas in på kontor direkt på golvet under eller invid andra möbler som skrivbord och hyllor. Du behöver inte en låssmed i Stockholm för att installera den här typen av låda med lås. Den kommer färdig från möbelbutiken.

Hurtsen kan ha flera lådor och det är för det mesta bara den översta som går att låsa. Det ska sägas att vi inte talar om ett kassaskåp. En hurts med hjul kan enkelt rullas iväg och sedan länsas på annan plats. Det är viktigt att komma ihåg.

Hur säker är hurtsar med lås?

Du kan förstås ha en nyckelgömma med lås för att göra det extra svårt att komma åt nyckeln till hurtsen. Men det är viktigt att förstå att detta inte är en form av lås som är omöjligt att forcera. Det handlar mer om en gest som gör att tjuvar låter bli att kolla om det finns värdesaker i lådan.

Det kan vara svårt att tala om stölder på arbetsplatsen eftersom detta antyder att kollegor skulle vara tjuvar. Nu är det inte så vanligt att man drabbas av stölder som kollegor står bakom. Om något stjäls på ett kontor är det snarare tal om besökare eller andra personer som egentligen inte ska befinna sig i lokalerna.

En hurts med lås är ett hinder och något som kan fungera som en åtgärd. Detta särskilt för saker som kanske inte är så stöldbegärliga att tjuven vill ägna tid till att låsa upp låset. När det handlar om platser som receptionen där fler kan se att det till exempel finns ett kassaskrin med kontanter så behövs det bättre skydd än en enkel låda i hurts med lås.

låst hurts

Hurtsen är viktig inredning på kontoret

Hurtsen med lås är viktig inredning på kontor och andra arbetsplatser. Vi ska komma ihåg att det ju finns saker som kanske inte är stöldbegärliga men som ändå ska låsas in. Det kan vara personliga saker. För ett hemmakontor är en hurts med lås en mycket smart sak att ha då det finns barn som gärna kikar i lådorna när ingen ser på.