Allt om lås och låssmeder

Lås in nycklarna med nyckelskåp – Smart med nyckelskåp kodlås

På jobbet kan det vara många nycklar som ska användas av fler. Det betyder att man inte kan ha en enkel nyckelknippa som alla delar på. Det betyder också att nycklar kan hamna i fel händer eller helt enkelt försvinna varpå låssmeden måste komma på besök. Lösningen stavas nyckelskåp och om du väljer ett nyckelskåp med kodlås blir det hur enkelt som helst.

Lås in nycklarna med nyckelskåp

Även om alla på jobbet har sin kopia för den där dörren eller skåpet som fler behöver komma in i är det inte dumt att ha backup. Backupen bör finnas i ett nyckelskåp som går att låsa så att obehöriga som rör sig i lokalerna inte kommer åt nycklarna.

Ett låsbart nyckelskåp ökar säkerheten och i detta skåp finns kopiorna som gör att ni inte måste ringa låssmeden bara för att en nyckel har kommit bort. Det är klart att det sedan kan vara klokt att se över vad som hände med nyckeln och eventuellt ringa efter låssmeden för att byta lås då det är för känsligt att lämna det hela som ett frågetecken.

Men det råder inga tvivel om att nyckelskåpet som har backuper är en räddare i nöden då det inte finns tid att vänta på låssmeden.

 

nyckelskåp

Nyckelskåp med kodlås är enkla att använda

En fråga som borde ha dykt upp i ditt huvud är vad fördelen med ett nyckelskåp med backupnycklar blir om nyckeln till nyckelskåpet försvinner. Bra fråga där! Det här löses med nyckelskåp kodlås som en är modern innovation som är superenkel att använda.

Ett låsbart nyckelskåp med kod kräver ju ingen fysisk nyckel. Alla som behöver tillträde till skåpet får koden. Det här är en lösning som fungerar mycket bra då folk behöver dela på nycklar till:

  • Gemensamma ingångar
  • Förråd
  • Serverrum
  • Kassaskrin
  • Toalett

Ett nyckel skåp med kod är också enkelt att uppdatera om folk slutar och det börjar bli för många som har koll på koden. Då är det bara att byta den och uppdatera de som har behov av skåpet med den nya koden.

nyckelskåp kodlås

Nyckelskåp med plats för alla nycklar

Hur stort ska ett låsbart nyckelskåp vara? Det är också en fråga som ska ställas. När det kommer att behövas plats för många nycklar är ett stort nyckelskåp det bästa valet. Det här bör ha gott om krokar på ett sätt som gör det enkelt att se vad som finns i skåpet.

Ett stort nyckelskåp har också mer plats för märkning. Det kan ju vara skönt med etiketter och förklaringar när det finns personer som inte direkt kommer att känna igen rätt nyckel då de öppnar skåpet.

Var behövs skåp med kodlås för nycklar?

Faktum är att en nyckelgömma som är godkänd med tanke på risk för stöld och inbrott kan behövas på många platser. Kontor där man har behov av många gemensamma nycklar kommer direkt upp som ett typiskt exempel men det finns fler ställen.

En verkstad med nycklar till dörrar såväl som fordon och maskiner kan också dra stor nytta av ett nyckelskåp med kod. Skåp med kodlås kan också fungera fint i hem där det finns personer som inte ska ha tillgång till vissa nycklar som till exempel barn.

Andra exempel på ställen där det behövs nyckel skåp är:

  • Fastighetskontor
  • Bilverkstad
  • Hotell
  • Butiker

Ett låsbart nyckelskåp som inte går att bryta sig in i

När det är viktigt att ha en nyckelgömma som är godkänd enligt försäkring är det lite tyngre varianter som krävs. Det ska vara svårt att ta sig in i skåpet på annan väg än med nyckel eller kod för att det ska bli godkänt.

Rådgör med en låssmed som också jobbar med att sälja och installera nyckelskåp med kodlås eller vanligt lås för att hitta rätt modell för er. Det är viktigt att tänka på var skåpet ska hänga och hur det ska installeras för att göra användningen säker och smidig.