Allt om lås och låssmeder

Larm är inte samma sak som bra lås

Ett bra larm för huset och kontoret är en investering men det är lätt att tro att larmet ersätter ett bra lås. Du tänker att tjuven springer när det börjar tjuta eller att polisen kommer snabbt. Inget av dessa två saker är sant.

Det som kan göra att larmet får en riktigt god effekt är att du har smarta lås som är svåra att forcera. Om du dessutom har lås från insidan så att tjuven måste kämpa med dessa på vägen ut kan det bli så att han ger upp på grund av att larmet uppenbarligen signalerar att en larmtjänst nu är på väg.

Extra känsliga nycklar ska låsas in

Det är också viktigt att tänka på att vissa tjuvar är otroligt sofistikerade. De vet att du har ett nyckelskåp med nyckel till ditt kassaskåp och tar sig direkt till det som har ett värde i ditt hem. Om du har ett nyckelskåp med lås blir det mycket svårare att hinna med stölden.

Det mekaniska skyddet är viktigast

Larm i all ära med det mekaniska skyddet är det viktigaste. Byt ut gamla dörrar eller säkra med reglar för att tjuvar inte bara ska kunna plocka av dörren från gångjärnen och stiga på. Ju svårare det är att komma in i hemmet, desto svårare blir det för tjuven att hinna med då larmet har gått igång och tiden är knapp.

Larmet ska ses som ett komplement som tillsammans med bra lås och säkra dörrar och fönster avskräcker tjuven från att försöka.

Glöm inte bort att du kanske vill ha larm inuti huset som du kan aktivera om du hör att någon kliver på. Det kan vara ett sätt att öka tryggheten du upplever i ditt hem.