Allt om lås och låssmeder

Satsa på bekväma lösningar för lås

Om ett lås är för knepigt att använda finns risken för att den där dörren alltid står öppen. Det gäller för dörrar till ditt hem såväl som för låsbara nyckelskåp. För att du ska få det önskade skyddet för ditt hem med bra lås ska de vara bekväma att använda.

Det gäller särskilt när du satsar på system för utsida och insida av hemmet för att göra det svårt för oinbjudna gäster att ta sig in och ut igen.

Kodlås är bekväma

Det finns en stor fördel med kodlås och det är att de är så lätta att använda. Ingen behöver någon nyckel och koden kan bytas om för många har koll på den. Idag blir det allt vanligare med kodlås på huvudingångar och det särskilt bland familjer.

Barn som inte behöver hålla ordning på nycklar är barn som kan slappna av. Det är lättare att komma ihåg en kod som man använder när man kommer hem. Tänk bara på att se till att barnet inte delar koden med andra!

Larm som alla förstår

Vad gäller larmsystem är det också viktigt att de är smidiga och enkla att använda. Även om larm inte är samma sak som lås är de ett viktigt komplement som många vill ha. Ett bra larm ska fungera smidigt och vara enkelt att ställa in och stänga av.

Håll koll på nycklarna

Det är verkligen viktigt att ha ordning och reda på nycklarna. När du vet var nycklar finns och hur många kopior som har gjorts kan du slappna av. Hitta ett bekvämt system för hur du uppdaterar och byter ut lås och nycklar så att du alltid kan lita på att ditt hem är öppet enbart för de som är välkomna i det.